Revision Valmennus Oy

Panosta hyvinvointiin
se on paras päätöksesi 

Traumaymmärrys kansalaistaidoksi

 

Perustietoa traumasta positiivisella otteella!

 

Tällä TÄYSIN ILMAISELLA verkkokurssilla saat kaiken tärkeimmän perustiedon siitä, mitä traumalla tarkoitetaan. Kurssi toimii siten loistavana perustietopakettina Sinulle, jos ole kiinnostunut psyykkisestä traumasta ja sen vaikutuksista. Kurssilla opit tärkeimmät traumaan liittyvät käsitteet sekä oireet ja miten trauma voi vaikuttaa elämän eri osa-alueisiin. Opit ymmärtämään traumatisoitumisen perusperiaatteet ja miksi traumatisoituneet ihmiset voivat joskus toimia toisin kuin turvallisemman elämän eläneet.

 

Kurssikokonaisuus sopii Sinulle riippumatta siitä kiinnostaako trauma Sinua omakohtaisten kokemusten, läheisen traumataustan tai ammatillisen kiinnostuksen vuoksi. Kurssi sopii siten erinomaisesti esimerkiksi jos toimit  adoptio- ja sijaisvanhempana tai jos olet asiakastyötä tekevä yksinyrittäjä, jolla ei ole mahdollisuutta osallistua aihetta käsitteleviin sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille suunnattuihin koulutuksiin.

 

Huomaathan!

Aihe voi herättää vahvoja tunteita eikä kurssia suositella akuutin kriisin keskellä katsottavaksi. Nuorten ihmisten suositellaan katsovan kurssi turvallisen aikuisen kanssa. 

Kurssi perustuu kokemus-, tutkimus- ja ammatilliseen tietoon

 

Kurssin kouluttaja toimii Sanna Laine, jolla on poikkeuksellisen laaja lähestymiskulma traumaan ja sen vaikutuksiin. Sanna Laine on koulutettu kokemusasiantuntija, joka on itse selvinnyt traumattisista kokemuksistaan ja vapautunut trauman aiheuttamista rajoitteista. Sanna on kouluttanut vuosia sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia kokemusasiantuntijana ja sittemmin asiantuntijatietoon pohjautuen edelleen omia kokemuksiaan esimerkkeinä käyttäen. Sanna onkin myös sosiaalityöntekijä YTM sekä väitöskirjatutkija ja hän on myös opinnoissaan keskittynyt traumateemoihin ymmärtääkseen ilmiötä mahdollisimman monipuolisesti. Sanna on pyrkinyt soveltamaan kaiken oppimansa myös omassa elämässään sekä itsehoidossa että vanhemmuudessa. Sanna on todella innostunut aiheesta ja kokenut puhuja ja se välittyy myös kurssin osallistujille!

 

Sannan kiinnostus kohdistuu erityisesti siihen, miltä trauma tuntuu, miten trauma vaikuttaa elämän eri osa-alueisiin, miten näistä rajoitteista voi vapautua ja miten vaikeat kokemukset voi lopulta kääntää voimavaraksi. Tällä kurssilla Sanna kertoo lyhyesti myös oman tarinansa ja käyttää runsaasti omia esimerkkejä kuvatessaan traumaoireita ja niiden vaikutuksia omaan elämään kertoen niistä rennosti, reaktioita normalisoiden ja turhasta häpeästä tai syyllisyydestä vapauttaen. Samalla Sanna tuo toivoa siitä, että vaikeistakin kokemuksista voi selvitä ja niiden kanssa voi oppia elämään. Kurssilla onkin siten vahva positivinen pohjavire; se perustuu ajatukseen siitä, että trauma on luonnollinen reaktio vaikeisiin kokemuksiin ja että traumoista toipuminen on mahdollista!

Kurssi koostuu kolmesta noin puolen tunnin mittaisesta videosta ja itseoppimisalustasta

 

Kurssi rakentuu kolmesta eri videosta, joiden sisällöt auttavat sinua ymmärtämään traumaa ilmiönä sekä ymmärtämään omaa ja muiden ihmisten toimintaa. Kurssilla et tarvitse mitään pohjatietoa traumasta. Kurssin oheen on rakennettu itseoppimisalustaksi suljettu ryhmä Facebookiin nimellä "Traumaymmärrys kansalaistaidoksi". Tarvitset ryhmään liityessäsi salasanan jonka saat kurssivideolta. Ryhmässä jaetaan yhdessä lisää syventävää tietoa traumaan liittyen; verkkosivuja, artikkeleita, tutkimuksia ja kirjavinkkejä sekä videoita. Ryhmässä ei jaeta omia traumaattisia kokemuksia, vaan siellä luodaan yhdessä yleistä ymmärrystä traumasta, sen vaikutuksista elämään ja niistä vapautumisesta. Ryhmää ylläpitää tämän kurssin kouluttaja Sanna ja ryhmässä vastataan yleisellä tasolla kaikkiin kurssin pohjalta esitettyihin kysymyksiin.

Traumaymmärrys kansalaistaidoksi 1

 

Kurssin esittely

Sannan tarina

Itseoppimisalusta

Trauma ja stressi

Traumaattiset tilanteet

Miten traumatisoitumisen voi ehkäistä

Mitä traumatisoituessa tapahtuu

Trauman tehtävä

Vaikeiden kokemusten ja trauman käsittely

Traumaymmärrys kansalaistaidoksi 2

 

Traumamuistuttajat eli triggerit

Ylivireystila

Traumaperäinen stressihäiriö

Amnesia

Dissosiaatio

Depersonalisaatio

Derealisaatio

Tyypilliset traumaoireet

Traumareaktio

Traumaymmärrys kansalaistaidoksi 3

 

Trauman vaikutusten vähentäminen

Trauman vaikutukset elämän eri osa-alueisiin

   Mieli

   Ihmissuhteet

   Arjen valinnat

   Elämänkatsomus

   Keho

Ylisukupolvisuus

Trauman hoidon pääpiirteet

Vaikeiden kokemusten kääntäminen voimavaraksi

Rekisteröityessäsi kurssille liityt samalla myös sähköpostilistallemme!

 

Sähköpostilistalla saat tiedon myös muista myöhemmin julkaistavista kursseista ja valmennuksista. Emme lähetä sähköpostia muutoin, kuin kursseihin liittyen. Voit erota halutessasi listaltamme koska tahansa sähköpostissa olevasta linkistä tai laittamalla sähköpostia sanna.laine@revisionvalmennus.fi. Emme luovuta tietojasi kenellekään. Voit lukea tietosuojaselosteemme täältä.

Sähköpostiosoite:

info@revisionvalmennus.fi

Y-tunnus 3141522-5

Mitä muut kurssin suorittaneet kertovat kurssista

 

Kurssin sisällöt:

Miksi näin kattava kurssi on täysin ilmainen?

 

No siksi, että Sannan missiona on edistää yleistä ymmärrystä traumasta. Vaikka traumasta puhutaan paljon, usein unohdetaan kertoa kaikkein tärkeimmät asia siitä miksi ihminen traumatisoituu, mikä trauman tehtävä on ja miten laajasti trauma voi ihmisen elämää rajoittaa. Useimmat traumaa käsittelevät tekstit on kohdistettu ihmisille jotka ymmärtävät jo keskeisimmät käsitteet ja valtaosa traumaa käsittelevistä koulutuksista on kohdistettu ammattilaisille, jolloin aiheesta saatetaan puhua kovin teoreettisesti, eikä tavallisilla kokijoilla ole edes mahdollisuutta osallistua niihin. Tämän kurssin tavoitteena on siten täyttää tätä aukkoa avaamalla kaikki peruskäsitteet, luomalla hyvän peruskäsityksen ilmiöstä kenelle tahansa ja tuomalla ilmiön lähelle ihmisen kokemusta ja arkea. Sitä paitsi, hyvä perusymmärrys traumasta on tärkeä pohjatieto myös useimmilla muilla kursseillamme ja valmennuksissamme, joten tarjoamalla tämän pohjakoulutuksen ilmaiseksi, emme joudu toistamaan sisältöjä ja laskuttamaan tästä asiakkaitamme. 

Katsoin kaikki 3 videota, ihan ahmin ne läpi, niin mielenkiintoista asiaa oli. Olit pirteä mutta selkeä puheessasi ja sen ansiosta myös jaksoin katsoa kaikki putkeen. Oli tosi kattavasti kuitenkin perustietoa. Hyvä kun niissä ohjeissa olit maininnut, että kannattaa olla kynä ja paperia. Kirjoitin kynä sauhuten asioita ja tunteita ylös mitä mulle nousi. Juuri tällaista tietopakettia olen kaivannut Traumakokemukset on yllättävän yleisiä ja näitä perusasioita on hyvä saada tällaisen tietopaketin muodossa.

Hei Sanna!
Kiitos traumaymmärrys kansalaistaidoksi verkkokurssista. Selvitit ymmärrettävästi ja selkeästi traumaan liittyviä asioita. Koin monessa kohtaa samankaltaisuuksia kanssasi, liittyen aikuisopiskeluun kohdallani. Nyt tämä sinun kurssisi avasi joitain hyvin vahvoja tunnelukkoja itsessäni ja tavallaan vasta nyt ymmärsin oman käyttäytymismallini juurisyyt, mitkä jollain tavalla ovat olleet kyllä pinnallisessa tiedossa. 🙏❤️

Omakohtaisuus oli videoissa ihan parasta, se auttoi oivaltamaan käytäntöön juttuja paremmin itselläkin. 😊👌🏼 Ja wau tää koko homma!! Ihan mahtavaa että mielenterveyden huoltamisesta tehdään kansalaistaitoa. Videoiden linja oli ihanan selkeä ja kansantajuinen. Käytännön esimerkit valaisee ja pidin erityisesti luetelluista oireista yms. Koska traumat on niin omakohtaisia, että on helpompi siirtää kuulemansa käytäntöön kun heti ymmärtää, että minähän saatankin reagoida näin tähän. 

Ihanaa kun puhut traumasta iloisesti. Älä vain hukkaa sitä. Olet kuin raikas kesätuulahdus! Pidä se!!!

Tanja

Äiti

 

Toinen kokija

 

PL

Valmistaudu kurssiin

 

Varaa kurssin suorittamiseen hyvin aikaa. Suositeltavaa on, että kurssi suoritetaan järjestyksessä. Kurssin kokonaiskesto on noin 1h 45min, jokainen video itsessään kestää 30-40min. Varaa itsellesi myös muistiinpanovälineet, jotta saat kirjoitettua itsellesi heti ylös tärkeimmät oivalluksesi sekä termit, joista haluat hakea myös myöhemmin lisää tietoa. Kirjoita ylös myös mieleesi nousevat kysymykset. Kun olet kirjautunut Facebook-ryhmään, julkaise siellä lyhyesti tärkeimmät oivalluksesi kurssista muidenkin muistin virkistämiseksi. Voit myös esittää ryhmässä mieleesi nousseet kysymykset niin vastaan niihin siellä, jotta muutkin samaa pohtineet voivat lukea vastauksen. Ole tarkkana  omien olotilojesi kanssa kurssimateriaalia katsoessasi ja pidä taukoja tarpeen mukaan. Kurssi on varsin tiivis tietopaketti eikä kaikkia osia kannata ahmia kerralla. Voit suorittaa kurssin täysin omaan tahtiisi. Rekisteröityessäsi kurssille sinut siirretään heti sivulle, josta löytyvät kaikki kolme videota ja videoilta saat myös salasanan, joka tarvitaan Facebook-ryhmään kirjautuessa. Saat myös sähköpostiisi linkin, jonka kautta pääset kurssille myöhemminkin. Jos viestiä ei näy, tarkista roskapostikansio.

Myyskä

Huikea verkkokurssi! Onpa mahtavaa, että jaat niin tärkeää tietoa! 🙏 Täällä tilin takana jokseenkin samankaltainen tarina kuin sinulla, hieman eri jutuilla. Olen perehtynyt myös aiheeseen kohtuu paljon (toimin sosiaalialalla ja lyhytterapeuttina), mutta toit silti vielä paljon käytännöllistä ja konkreettista uutta, aivan mahtavaa! Toivottavasti mahdollisimman moni löytää tämän! ❤️ Päihdetyössä nuorten kanssa kokemuksellinen väitteeni on, että emotionaalinen trauma on monen oireilun takana, johon tarvitaan runsaasti tietoutta. Ihanaa kun olet ollut rohkea ja jaat tuon kaiken ❤️🙏

Adoptioäiti

 

Kurssikokonaisuus oli toimiva ja just sopivan mittainen. Opin paljon uutta. Onnistuit kuvaamaan erittäin hyvin sen ”noidankehän/ mylläkän” mikä omassa päässä syntyy kun alkaa reagoida omaan reaktiotapaansa tapahtuneen ja kaiken sen ympärillä. Ekaa videota katsoessani ymmärsin oikeastaan ensimmäistä kertaa, MIKSI montaa adoptioneuvonnassa suositeltua toimintatapaa on hyvä käyttää.

Tuulia

Kävin syksyn aikana psyykkiset traumat kurssin yliopistolla ja sen vuoksi minulla oli jo etenkin diagnostiikkaan perustuvaa tietoa aiheesta. Lisäksi olen
tehnyt perhetyötä. Mielestäni kurssisi oli mielenkiintoinen ja helposti ymmärrettävä. Oli itseasiassa todella mielenkiintoista saada kokemusasiatuntijan käytännön esimerkkejä trauman esiintymisestä arkielämässä.
Toki esimerkkejä tuli myös kurssilla, mutta videosi inhimillistivät trauman kokemisen eritavalla. Hyvässä suhteessa teoriaa ja kokemusta. Uskon, että moni saa videostasi tietoa ja ymmärrystä trauman
käsittelyyn ja ymmärtämiseen. Kiitos kurssistasi.

Jos tulit FB- tai IG-linkin kautta, sivu voi mennä sekaisin. Asia korjaantuu kun vaihdat puhelimen oman selaimen käyttöön.